Home
Activiteiten
 Rusland
Fotoimpressie
Bestelformulier boek
 Zuid Veluwe
Hessenwegen
Nieuws
Contactformulier
Contact
Links

 

EEUWENOUDE HANZEROUTE OP DE FIETS

Van St. Peterburg naar Vriezenveen

 

In het boek Eeuwenoude Hanzeroute op de fiets doet Henk Wullink uitvoerig verslag van een fietstocht van het Russische St. Petersburg naar het Overijsselse Vriezenveen die hij in 2002 samen met Jan Peter Ooms en Reinier Masselink heeft ondernomen.

Heel bijzonder is dat deze fietstocht is gebaseerd op het reisdagboekje van de 14-jarige Vriezenveense Jacob Kruys over een reis per karos in 1826 naar St. Petersburg. Na veel speurwerk is het uiteindelijk gelukt om de eeuwenoude Hanzeroute over het land tussen Rusland en Nederland te reconstrueren.

Het drietal heeft een totale afstand van ongeveer 2.500 kilometer overbrugd in 25 dagen fietsen. Maar de vier Ruslui deden er in 1826 met de paarden slechts 15 dagen over: een bovenmenselijke prestatie!

 

EEUWENOUDE HANZEROUTE OP DE FIETS

Henk Wullink 

 

 

VAN HET RUSSISCHE ST. PETERSBURG

NAAR HET OVERIJSSELSE VRIEZENVEEN

Zeer opmerkelijk is dat door de Vriezenveners ongeveer twee eeuwenlang (1720-1917) een levendige handel is gedreven met St. Petersburg. Dat wordt uitstekend in beeld gebracht door Historisch Museum Vriezenveen: www.oudvriezenven.nl.  Een interessant aspect dat in het boek niet onvermeld blijft.

Het is gelukt om onderweg de reis per karos van de Ruslui in 1826 zoveel mogelijk te doen herleven.

Het verslag van de fietstocht gaat ook in op het verleden en heden van de acht landen en de vele plaatsen die doorkruist zijn.

Maar natuurlijk ontbreken ook het avontuur en de belevenissen tijdens de tocht niet. Het reisverslag is doorspekt met veel anekdotes.Dit alles maakt het tot een zeer goed gedocumenteerde boek en ook prettig leesbaar.

 

Het boekwerk is uitgevoerd in A4 formaat en omvat 291 pagina's. Het is zeer rijk geïllustreerd met foto’s in kleur.

Avontuurlijke fietstocht

Eeuwenoude Hanzeroute op de fiets biedt voor elk wat wils.

Voor de drie fietsmaten is het in elk geval een onvergetelijke, unieke en avontuurlijke fietstocht geweest.

Alvast veel leesplezier toegewenst!

Fotoimpressie boek

Henk Wullink neemt u alvast graag mee voor een indruk van de fietstocht over de oude Hanzenroute van St. Petersburg naar Vriezenveen: Fotoimpressie

Meer informatie en om uit te printen: flyer boek Rusland

Prijs boek

De prijs van het boek bedraagt € 28,95 + € 3,00 verzendkosten.

Na overmaking van het bedrag op Gironummer 7008209 ten name van Henk Wullink te Doorwerth wordt u het boek zo spoedig mogelijk toegezonden.

Bestelling boek

U kunt het boek bij Henk en Heddy Wullink als volgt bestellen:

Diapresentatie

Henk Wullink is gaarne bereid om de beschikbare diapresentatie met veel foto’s over de fietstocht vanuit Rusland te verzorgen voor geïnteresseerde groepen.

Een mailtje: wullink79@hetnet.nl  of een telefoontje (026 3341100) is voldoende.